SD Worx

“Levanto legt de sterktes van mensen bloot”

“In het kader van vernieuwing van ons rekruteringsbeleid werken we samen met Levanto”, aldus Tony Swinnen, Talent & development specialist op de HR-afdeling van SD Worx.

Levanto ontwierp voor SD Worx een spel dat deel uitmaakt van het rekruteringsproces. Het spel is niet aan zijn proefstuk toe, want Levanto testte het bij andere bedrijven, waaronder IKEA. “Zij pasten dat spel aan aan onze behoeftes. Wij betalen gewoon zoals we een andere leverancier zouden betalen. We vroegen bij verschillende bedrijven offertes aan, want we hadden nood aan vernieuwing. Uiteindelijk was Levanto de beste keuze”, zegt Tony Swinnen.

Tony Swinnen SD Worx

De oorsprong van Levanto

“Het spel was al een aantal keer gespeeld bij andere partners. Dat was een belangrijk feit. Bovendien is het doelgericht en snel opgezet. We keken uiteraard ook naar de prijs-kwaliteitverhouding. Maar achteraf was er nog iets anders dat de doorslag gaf voor mij. Het gaat hier over rekrutering en dus ontdekken waar mensen goed in zijn. En dat is eigenlijk de basis van Levanto. Ze halen competenties uit mensen en doen daar iets mee. Of het nu in de houtverwerking, bouw of iets anders is. Dat zit in hun genen. Het is een sterk punt om met een partner samen te werken die doordrongen is van het idee dat ze mensen hun sterktes blootleggen.”

Nieuwe vorm van solliciteren

“Voor de functies binnen payroll gaan we het spel blijven spelen. We speelden het nu twee keer: een keer een trial versie met de VDAB en een keer met afgestudeerden voor starters in payroll. Het is de bedoeling dat het meer en meer ingebed wordt in het rekruteringsbeleid. Het zal uiteindelijk een groot deel van het klassieke sollicitatieproces vervangen en veel effectiever maken.”

SD Worx Expeditie Werk

Walewein Hance @APjournalistiek

Levanto hielp bij: 

Of stuur een mailtje naar expeditiewerk@levanto.be.

Ook telefonisch bereikbaar via 0492 230 754.