Samenwerking

Marleen Van Daele, Recruitment & Development Manager bij Lunch Garden vertelt. “De samenwerking tussen Lunch Garden en Levanto is eigenlijk toevallig. We mochten het restaurant in het ziekenhuis Sint-Maarten in Mechelen openen. Rond die periode kregen we een telefoontje van Levanto.”

Voorbereiding

“Ik zag meteen potentieel in een samenwerking”, gaat Marleen verder. “De manier waarop Levanto te werk gaat is innovatief: in spelvorm én zonder cv’s.” Ook over de aanloop is Marleen tevreden. “We kregen op voorhand een goed inzicht in de planning. Dat stelde ons gerust.”

Speldagen

Om genoeg kandidaten aan te werven werden 2 speldagen georganiseerd. Via rechtstreekse werving via social media en partnerorganisaties zoals VDAB kon Levanto ongeveer 300 geïnteresseerden aantrekken. 60 van hen werden uitgenodigd om deel te nemen aan 1 van de 2 speldagen. Van hen werden ongeveer 20 mensen uitgenodigd om aan de slag te gaan bij Lunch Garden.

Selectie

Hoe zie je op basis van zo’n assessment spel of een kandidaat een geschikte werknemer is? “Levanto maakte de spelen volledig op maat van Lunch Garden, in lijn met onze missie en visie”, gaat Marleen verder. “Iedere activiteit legde een competentie bloot die nodig is voor de job. Daarnaast kregen we ook een zicht op hun attitude en motivatie. Dat ging van een rollenspel tot een ploegvormende opdracht. Heel fijn om te zien.”

Employee engagement

Het personeel van Lunch Garden was nauw betrokken. “De directe verantwoordelijken van het team waren aanwezig op de speldag”, vertelt Marleen enthousiast. “Zij zagen hun mogelijke collega’s rechtstreeks in actie. Nadien beslisten we met het team wie aangenomen werd.”

Tevreden?

Misschien wel het belangrijkste vraag, maar is Lunch Garden ook tevreden? “Absoluut! Hiervoor werkten we altijd met aanwerving op basis van een cv en een gesprek. De succesratio van Expeditie werk ligt véél hoger. Normaal hebben we ook altijd een uitval van mensen die vinden dat de job toch niet helemaal was wat ze hadden verwacht. Nu is de uitval veel lager. Dat komt omdat Expeditie werk een assessment game in 2 richtingen is: als werkgever leer je de kandidaat kennen en omgekeerd ontdekt de kandidaat wat de job inhoudt.”

“Ik raad ieder bedrijf dat meerdere mensen wilt aannemen dat op deze manier te doen. Als we in de toekomst nog een nieuwe vestiging openen, mag Levanto zeker een telefoontje verwachten”, besluit Marleen.

 

Levanto hielp bij: 

Levanto helpt ook volgende klanten

  • Bocadero
  • Boelens & Cole
  • De Moeksop
  • Feliz
  • Jeugdhuis 2050 Formaat

Of stuur een mailtje naar expeditiewerk@levanto.be.

Ook telefonisch bereikbaar via 0492 230 754.