Katoen Natie

Katoen Natie enthousiast over sollicitatiespel van Levanto

Levanto heeft voor de aanwerving van ‘young potentials’ en kortgeschoolden een sollicitatiespel voor Katoen Natie op poten gezet. Op die manier leren sollicitanten wat hun te wachten staat en zien de werkgevers wat zij in hun mars hebben. “Zo’n samenwerking is voor herhaling vatbaar”, zegt Danny Beyltiens, personeelsmanager van Katoen Natie.

“We hadden al een tijdje vacatures openstaan voor ‘young potentials’, jongeren die afgestudeerd zijn aan de hogeschool maar niet weten wat ze moeten doen. Daarnaast kwam het idee van de VDAB om ook kortgeschoolden een kans te geven voor die vacatures. Levanto heeft een uniek sollicitatieconcept ontwikkeld en aangepast aan de inhoud van de vacatures. Daardoor konden de jongeren uit de doelgroep aanvoelen wat de job inhield, ze leerden het verhaal achter Katoen Natie en wisten wat van hen verwacht werd.”

Expeditie Werk

“Levanto heeft het concept Expeditie Werk georganiseerd en begeleid. Wij hebben dan gezorgd voor 4 activiteiten die de inhoud van de jobs zo goed mogelijk weergaven. We zijn begonnen met een presentatie over de werking van Katoen Natie. Daarna hebben we ze opdrachten laten uitvoeren in een complex magazijn, om hen even uit hun comfortzone te halen en te bekijken wat ze in hun mars hebben.”

Op de proef

“Door de deelnemers op de proef te nemen, brachten we hun vaardigheden in kaart. In de oprachten kwamen logisch denken, zelfstandigheid en groepsdynamisch werken kwamen aan bod. Daarnaast maakten de deelnemers ook kennis met onze bedrijfscultuur door zich te verdiepen in onze Katoen Natie Bijbel.”

Evaluatie, observatie

“Ik vond het een heel goed initiatief, zowel voor ons als voor de deelnemers. Aan de ene kant voelen de deelnemers wat de job inhoudt, aan de andere kant kunnen wij ook observeren wie er in het plaatje past. Bij onze evaluatie hebben we ongeveer 8 young potentials geselecteerd en ongeveer 10 kortgeschoolden. We hebben de pech gehad dat er in tussentijd veel geselecteerden een job hadden gevonden, maar uiteindelijk hebben we 8 mensen in dienst genomen. De samenwerking met Levanto liep perfect en het resultaat mag er zijn, dus dit is in de toekomst voor herhaling vatbaar.”

Expeditie Werk Katoen Natie

Yasmine Vander Eyken @APjournalistiek

Levanto hielp bij: 

Levanto helpt ook volgende klanten

  • Damco