“Een betere service voor mijn klanten”

Sinds februari 2017 verhuurt Fiets en Slaap stadsfietsen aan haar klanten. De bed en breakfast uit Merksem doet daarvoor beroep op de fietsen van Levanto. “Onze klanten zijn er zeer tevreden over.”

“Nadat we de fietsen bestelden, werden ze heel snel geleverd”, vertelt uitbaatster van Fiets en Slaap Lut Vergauwen. “Ik koos eerst voor een mannen- en vrouwenfiets, maar Levanto raadde me aan om voor 2 uniseksfietsen te gaan. Zo kan iedereen er gebruik van maken.”

De stad Antwerpen geeft financiële ondersteuning aan Fiets en Slaap voor het aanbieden van fietsen aan hun gasten. “We kregen € 300 ondersteuning”, vertelt Lut tevreden. “Voor elke fiets € 100, plus € 50 per fiets voor de herstelling. We namen contact op met de stad voor de subsidies. Dat verliep allemaal heel vlot.”

Antwerpen is een grote bouwwerf

“De dag van vandaag is Antwerpen een grote bouwwerf. Een fiets komt dan goed van pas. Mijn gasten hoeven niet zelf uit te zoeken waar ze fietsen kunnen huren. Onze stadsfietsen staan gewoon in de garage. Op deze manier kan ik een betere service geven aan mijn klanten én een goede prijs. Voor € 4 kun je de hele dag door Antwerpen rijden.”

Goede service

“We kregen 2 splinternieuwe fietsen”, zegt Lut. “Na gebruik door enkele actieve klanten maakte de ene fiets een licht piepgeluid en had de andere achteraan een defect. Ik heb dat gemeld en er stonden meteen 2 andere fietsen voor de deur. Geen nieuwe deze keer, maar ze rijden heel goed. Onze klanten zijn tevreden. Op de fietsen hangt ook een sticker met de datum van het volgende onderhoud. Zo weet je op voorhand wanneer ze binnen moeten. Is er toch iets aan de hand? Dan gebeurt het onderhoud en vervanging binnen de 48 uur. Een goede service dus.”

Fiets en Slaap

Jana Van himbeeck @APjournalistiek

Levanto hielp bij: