Argenta

“Herstelling nodig? De dag nadien staan ze hier al!”

Een 4-tal jaar geleden ging Argenta op zoek naar een partner voor verplaatsingen tussen 2 werkplekken. En die vonden ze in Levanto. De pendelfietsen die ze daar ter beschikking stellen zijn perfect voor de afstand tussen hun hoofdzetels in Antwerpen. “We zochten een partner die fietsen kon leveren én kon onderhouden. Maar die ook met ons meedenkt en net als Argenta duurzaamheid en lokale verankering belangrijk vindt”, aldus Bert Maes, Business Consultant O&T van Argenta. “Bovendien zijn de fietsen gepersonaliseerd met het Argenta-logo. Rijdende reclame dus in het straatbeeld”.

“De fietsen zijn uniseks. Dus iedereen maakt er makkelijk gebruik van. Ook qua onderhoud en herstellingen verloopt het heel vlot. Levanto houdt zelf bij wanneer de fietsen onderhouden moeten worden. En het staat ook op de fietsen zelf. Als een herstelling nodig is, contacteren onze receptionisten Levanto. Dan komen ze redelijk snel. Meestal staan ze hier de dag nadien al”, zegt  projectmedewerker Facilities Arne Hendrickx tevreden.

Steeds meer vraag

En de fietsen blijken een groot succes bij de werknemers. Tot nu toe waren ze strikt voorzien voor werkgerelateerde verplaatsingen. Maar daar komt stilaan verandering in. “We krijgen meer en meer de vraag van mensen die tijdens de middag eens naar het park willen of willen gaan shoppen. En omdat we nu merken dat de capaciteit wel genoeg is, laten we het ook toe. Al is de middag nu wel een piekmoment geworden.”

Een ideaal alternatief

“Bij slecht weer worden er meer verplaatsingen met de auto gedaan, dan carpoolen we ook al eens”, vervolgt Bert. “Maar zeker nu, in de zomermaanden, is de fiets echt ideaal. Zalig gewoon. Die 3 kilometer tussen beide sites heb je zo in een kwartiertje overbrugd, inclusief het ophalen en terug inleveren van de fiets. Zoeken naar een parkeerplaats duurt meestal langer iets langer. Hoewel, we krijgen nog niet iedereen op de fiets. Sommige collega’s hebben zelfs al om elektrische fietsen gevraagd omdat die brug over de Antwerpse Ring ertussen zit. (lacht)”

Voor Arne is het duidelijk waarom Levanto de beste keuze was voor hen. “Het is een onderneming uit de stad Antwerpen, wat voor ons echt heel handig is. Dat biedt alleen maar voordelen als er een onderhoud of een herstelling dient te gebeuren.”

Fietsen Argenta

Walewein Hance @APjournalistiek

Levanto hielp bij: 

Levanto helpt ook volgende klanten

  • ABN AMRO
  • Baloise