Artuur Architectenbureau

Architect Tim: “Levanto is een belangrijke schakel op de werf”

Tim Graff (42) van architectenbureau Artuur is gespecialiseerd in socialewoningbouw. Voor hem leek het dan ook een logische stap om met Levanto samen te werken. “Aangezien wij in die sector zitten, willen wij zoveel mogelijk het sociale aspect van wonen benadrukken.”

De sociale bouwmaatschappij Arro Antwerpen is één van de grootste klanten van architectenbureau Artuur. Arro bouwt woningen met subsidies en verkoopt ze aan mensen die op de lijst staan voor sociale woningen. Het is dus belangrijk om de prijs zo laag mogelijk te houden. “We zijn voortdurend op zoek naar systemen om de prijs van woningen laag te houden. Levanto is daar een goede schakel in.”

Teamwerk

Bij een bouwproject wordt er in principe één algemene aannemer aangeduid. Die regelt alles op de werf: van de ruwbouw met buitenschrijnwerk tot de overhandiging van de sleutels aan de eigenaars.

Architectenbureau Artuur en bouwmaatschappij Arro kozen voor hun laatste bouwproject voor Levanto. “De samenwerking kwam tot stand omdat de algemene aannemer failliet ging. De opdrachtgever besliste om met verschillende aannemers de werf af te werken. Levanto werd er daar 1 van.”

Volwaardige aannemer

Graff legt uit dat Levanto een belangrijke schakel is tijdens een bouwproject. “Levanto loste de oneffenheden op tussen de verschillende posten van aannemers. De werknemers van Levanto zorgen ervoor dat bijvoorbeeld de werfzone kraaknet is. Zo kan de vloer meteen geplaatst worden.”

“Levanto is een volwaardige aannemer. Het is 1 van de schakels die nodig is om het totaalproject af te werken.”

Variëteit aan expertise

Van het gras maaien en het weghalen van isolatie die niet goed werd geplaatst, tot het afbreken van een onderdak. Levanto knapt allerlei klusjes op. “Een aannemer vind je meestal niet voor die aparte taken, Levanto is wel actief binnen die niche.”

Drie voordelen van een samenwerking met Levanto volgens architect Graff:

1. Snelle service

“Snelheid is erg belangrijk in de bouwsector. Ik kan morgen bellen dat ik binnen 3 dagen iemand nodig heb op de werf. Levanto zal er alles aan doen om iemand te sturen. Als er pas later op de week werknemers beschikbaar zijn, sturen ze gewoon op een latere datum meer mankracht. Zo is het werk toch voor de deadline klaar.”

2. Specialisatie

“Binnen Levanto zijn er een heleboel specialisaties. Als we de opdracht geven om arduinen dorpels te reinigen, stuurt Levanto een gespecialiseerde ploeg van restauratie. ‘Natuursteen is een delicaat materiaal en moet vaak een nabehandeling krijgen’, wist Levanto mij te vertellen. Levanto houdt met alles rekening.”

3. Eerlijkheid

“Levanto staat voor kwaliteit. Als Levanto toch voor een verrassing komt te staan, schakelt het de hulp in van een expert binnen het bedrijf. Die geeft ons alle mogelijk ideeën of oplossingen mee. Levanto zal nooit zonder kennis van zaken toch iets proberen uit te voeren.”

 

Stien Reyntjens @APjournalistiek

Levanto helpt ook volgende klanten

  • AG VESPA
  • Brebuild
  • Vamos BVBA Logo
  • De Saegher
  • Renotec
  • Rooilijn
  • Willemen Groep