“Ik weet zelf dat werken belangrijk is voor mensen om vooruit te geraken in het leven. Levanto helpt daarbij”, vertelt Niels. Hij werkt 2 jaar bij Levanto en is projectleider van Expeditie werk. 

Niels koos voor Levanto omdat de manier van werken hem aansprak. “Mensen van alle doelgroepen kunnen hier terecht om aan zichzelf te werken, om vooruit te geraken”, vertelt hij. Niels startte als jobcoach, om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar werk. Een half jaar geleden kreeg hij de functie projectleider van Expeditie werk

Dankzij Expeditie werk kunnen die mensen laten zien waar ze goed in zijn. Zelfs al worden ze niet meteen aangenomen, krijgen werkzoekenden toch een goed gevoel als we ze achteraf vertellen wat hun sterke punten precies zijn. Dat nemen ze mee naar een volgende sollicitatie. 

Doordacht spel 

“Expeditie werk is een spel dat voor elk bedrijf op maat wordt gemaakt”, zegt Niels. “We vragen aan het bedrijf welke competenties hun werknemers nodig hebben en op basis daarvan ontwikkelen we een spel.”  

“Wanneer stressbestendigheid een belangrijke competentie is, proberen we dat gevoel op te wekken door de deelnemers tegen de tijd iets te laten doen. Op die manier zien we wie geschikt is.” 


Jobcoach Niels

Geen klassieke sollicitatie 

Levanto bedacht deze methode om de klassieke sollicitatie te omzeilen. “Veel mensen die hier begeleiding krijgen, zijn niet goed in het maken van een cv of in zichzelf verkopen tijdens een sollicitatiegesprek”, zegt hij. 

“Dankzij Expeditie werk kunnen die mensen laten zien waar ze goed in zijn. Zelfs al worden ze niet meteen aangenomen, krijgen werkzoekenden toch een goed gevoel als we ze achteraf vertellen wat hun sterke punten precies zijn. Dat nemen ze mee naar een volgende sollicitatie”, legt Niels uit. 

 

Kwaliteit als sterkte 

“Tegen mijn vrienden zeg ik dat ze voor Levanto moeten kiezen als ze een schoonmaker nodig hebben. Door te werken kunnen onze mensen groeien. Dat is ook de sterkte van Levanto. Levanto levert kwaliteit en tegelijkertijd laat het hun werknemers groeien.” 

Sara Claessens - @APjournalistiek

Reacties

Reactie toevoegen