Outpost is voor liefhebbers van videogames, card games & board games de trekpleister bij uitstek in Antwerpen, Gent en Brussel. Eigenaar Steve Fierens kan met zijn bedrijf mooie cijfers noteren, toch ligt zijn focus niet enkel op het zakelijke aspect. “Toen Levanto op ons pad kwam, twijfelden we niet om samen te werken.” 

Naast het verkopen van bordspellen en het organiseren van gamer-toernooien wil Outpost-eigenaar Steve Fierens in samenwerking met Levanto op een laagdrempelig niveau mensen in contact brengen met de arbeidsmarkt. Geld is voor het gamewalhalla niet de belangrijkste drijfveer. 

“Bij ons draait het niet enkel om de kassa te doen rinkelen”, zegt Steve. “Wij willen iets terugdoen voor de maatschappij en mensen steunen die de weg naar de arbeidsmarkt moeilijk vinden.” 

 

Waar een wil is, is een weg 

Steve geeft zijn medewerkers de kans om de werkplaats rustig te verkennen en ervaring op te doen. “Aanvankelijk geven we onze Levanto-medewerkers eerst een inloopperiode om hen goed te kunnen inschatten. Vaak starten de werknemers met sorteerwerk.” 

“Zodra die fase voorbij is, bekijken we de stand van zaken en het verdere verloop van onze samenwerking. Intussen hebben al twee werknemers de inloopperiodes met glans doorstaan en een vast contract verdiend.” 

“Het sorteerwerk is voor die jongens inmiddels verleden tijd. Zij zorgen nu voor de productreferentiëring van onze webshop. Dat houdt in dat ze de data die nodig zijn voor onze webshop en het kassasysteem verzamelen en nauwgezet opvolgen.” 

 

De sleutel tot succes 

Voor Steve is het belangrijk om de nieuwe medewerkers altijd op hun gemak te doen voelen. Daarvoor heeft hij een plan tot in de puntjes uitgestippeld. 

“We stellen ons zo toegankelijk mogelijk op voor de arbeidskrachten die via Levanto bij ons terecht komen. Ze kunnen bij mij en de rest van de leidinggevenden altijd terecht met vragen en voor hulp.” 

“Er is bovendien weinig druk. Iedereen mag op zijn eigen tempo werken”, vervolgt Steve.  “Het belangrijkste is dat iedereen nieuwe impulsen vindt in onze werksfeer en weer goesting krijgt om stappen te zetten in de arbeidsmarkt.” 

 

Vruchtbare samenwerking 

“De andere leidinggevenden en ik waren het er allemaal over eens om met Levanto de handen in elkaar te slaan. Omdat we al twee mensen vast in onze rangen hebben, kunnen we terecht spreken van een vruchtbare samenwerking.” 

Yassine Taouil @APjournalistiek

Reacties

Reactie toevoegen