FTC verkoopt refurbished computers, ICT-materiaal en doet herstellingen. Kevin Maes, rechterhand van de zaakvoerder, vertelt over zijn positieve ervaringen met Levanto. “Levanto ondersteunt niet alleen zijn medewerkers. Ook wij plukken de vruchten van deze coöperatie.” 

Kevin werkt al 8 jaar bij FTC en is heel tevreden over de vlotte samenwerking met Levanto. “De mensen van Levanto zijn enorm hulpvaardig. We kunnen op hen rekenen en dat is fijn.” 

“De werknemers krijgen taken naargelang hun kunnen. Als iemand iets van computers kent, mag hij de andere collega’s helpen met herstellingen. Zo niet, zijn er genoeg andere leuke jobs die ze kunnen doen. Ze kunnen onderdelen sorteren, computers voorbereiden voor verkoop, enzovoort. We hebben ooit een poetsvrouw van Levanto in dienst gehad.” 

 

FTC Kevin Maes

 

Iedereen heeft evenveel recht op werk

Momenteel loopt er 1 persoon van Levanto stage bij FTC. “Een extra werkkracht is altijd fijn en tegelijk geven we hen zo een kans op de arbeidsmarkt. We hebben inmiddels drie mensen via Levanto een vast contract kunnen bieden. Voor hen is het een nieuw begin en wij kunnen een deel van hun loon terugtrekken, een win-winsituatie dus.” 

“Natuurlijk zijn die financiële voordelen niet het belangrijkste. Ons voornaamste doel is om mensen in een moeilijke situatie nieuwe opportuniteiten te bieden.  

Ik geloof sterk dat iemand die langdurig werkzoekend is en niet via gewone sollicitatiegesprekken werk vindt, evenveel recht heeft op werk als iemand anders. Levanto is daarvoor de perfecte opstap. Ik zou hen zeker aanraden bij andere bedrijven. 

 

Opstap naar een stabieler leven 

De samenwerking met deze mensen is soms een uitdaging, maar die gaat FTC niet uit de weg. “Ze zijn allemaal een tijd afwezig geweest van de arbeidsmarkt en moeten weer even wennen aan de situatie. Ze kunnen soms anders reageren op bepaalde situaties of hebben extra uitleg nodig, maar zijn daarom niet minder gemotiveerd.” 

“Een van de werknemers heeft autisme en werkt hier al best lang. Bij hem moet je altijd heel duidelijk zijn. Ik zei eens tegen hem: ‘Dat staat als een paal boven water.’ Waarop hij antwoordde: ‘Waar staat die paal dan?’ Zulke momenten zijn enorm grappig en die zullen altijd bijblijven.” 

“Soms merken we dat iemand nog moeite heeft met sociaal contact of dat 2 dagen per week werken al te veel is. We proberen hen dan zo goed mogelijk te ondersteunen. Het is fijn dat we de meeste mensen weer een ritme kunnen geven en wij een opstap kunnen zijn naar een stabieler leven.” 

Caro Schaerlaeken - @APjournalistiek

 

FTC Kevin Maes

Reacties

Reactie toevoegen

Vragen? Contacteer

Mail ons met je vraag
​Of bel 0492 14 55 44