Younez Kahoul startte een opleiding tot schoonmaker bij Levanto. Omdat hij zo’n natuurtalent was, groeide hij uit tot hulpinstructeur.

“Ik ben bij Levanto terechtgekomen via de VDAB. Ik schreef me in voor een opleiding schoonmaak. Na de opleiding vroeg men of ik een opleiding tot hulpinstructeur zag zitten. Die kans heb ik natuurlijk aangenomen. Meteen daarna kreeg ik een contract als hulpinstructeur.”

Verantwoordelijkheid

“Als hulpinstructeur heb ik 2 taken. Ik bezoek alle werven om het werk te inspecteren en om de schoonmakers bij te staan. Mijn tweede taak bestaat uit administratie en het contact met de klanten. Ik heb dus wel een grote verantwoordelijkheid.”

“Ik geef ook een stukje opleiding op de werkvloer. Ik zorg voor de begeleiding van de starters en leer hen de basistechnieken aan. Want opgelet, professionele schoonmaak is nog iets anders dan gewoon poetsen. Er zijn technieken die je onder de knie moet hebben.”

Opklimmen

“Nu heb ik de leiding over 20 werven waar 8 medewerkers schoonmaken. Mijn job is heel afwisselend en ik vind het leuk dat ik de verantwoordelijkheid  voor mijn ploegen draag. Graag zou ik in de toekomst nog een beetje opklimmen en een volwaardig instructeur worden.”

Laura Delandsheer @APjournalistiek