Vicky ontdekte haar artistiek talent dankzij een stage bij Levanto. Nooit eerder had ze een creatieve job, maar nu werkt ze dagelijks aan haar kunstwerken. "Ik schrik soms nog van mijn eigen kunnen." 

Vicky was al enige tijd werkzoekende toen ze bij Levanto terechtkwam. Nu loopt ze stage op de afdeling arbeidszorg. Ze werkt er samen met haar team aan kunstwerken op gerecycleerde paletten (artboards). Vijf keer per jaar is het showtime op Lambermontmartre, een amateurskunstbeurs op het Antwerpse Zuid. 

 

Vicky Arbeidszorg Levanto

 

Verborgen talent 

"Ik ben nooit eerder creatief bezig geweest. Ik dacht heel mijn leven lang dat ik niet kon tekenen, laat staan schilderen. Maar sinds een jaar blijkt dat ik toch een verborgen talent in me heb." 

"Het idee kwam er door een vriendin die veel knutselde. Ze vroeg me altijd of ik wilde meedoen. Uiteindelijk heeft zij me overtuigd om het een kans te geven. Ik ben ooit begonnen met het maken van simpele kaartjes, nadien wat borduursels en nu maak ik volwaardige schilderijen bij Levanto." 

 

Op eigen tempo  

“Misschien durfde ik nog niet eerder de stap zetten, omdat ik nogal perfectionistisch ben. Gelukkig helpt mijn begeleiding bij Levanto me om dat te overwinnen. Ze geven me de bevestiging en steun die ik nodig heb en helpen me omgaan met mijn faalangst.” 

"Ons team is hecht en de sfeer is altijd laid-back. Bij Levanto doe je alles op eigen tempo. Niemand die op je vingers zit te kijken, geen strakke deadlines. Je krijgt ook de vrijheid om volledig zelf te kiezen welke dingen je wil tekenen of schilderen." 

 

Groeiproces 

"Ik heb het gevoel dat ik enorm gegroeid ben door Levanto. Ik heb al veel mooie creaties op mijn naam staan.  Soms schrik ik nog steeds van mijn kunnen. Ik kan veel meer dan ik dacht, zolang ik me maar concentreer en doorzet." 

"Het liefst van al wil ik bij artboards blijven werken, maar ik besef dat ik ooit de overstap zal moeten maken naar het echte werkveld. Hopelijk kan ik doorgroeien naar een deeltijdse job in de creatieve sector." 

"Levanto heeft me in ieder geval doen inzien dat ik niet wil leven om te werken, maar werken om te leven. Liefst in een omgeving waar ik mijn artistieke talenten nog verder kan ontwikkelen." 

 

Levanto artboards

Claudia Crovato - @APjournalistiek

Reacties

Reactie toevoegen

Vragen? Contacteer

Mail ons met je vraag
​Of bel 0474 850 410