Een plek vinden als nieuwkomer is een fulltime job. Dat ondervond Hussein (41) ook. “Mensen keken me met droevige ogen aan maar ik wou geen medelijden. Dankzij Levanto heb ik de kans gekregen om uit te blinken.”

Hussein werkt bijna 4 jaar bij Levanto als schoonmaker. Zijn werkdag begint al vroeg. Om 5 uur begint hij met poetsen in de supermarkt Makro. Daarna zorgt hij ervoor dat de Kringwinkel in de Abdijstraat er weer spik en span uitziet. Hussein is zeer ambitieus. “Ik heb al bijna elke Kringwinkel in Antwerpen gepoetst, dat zijn er dertien.”

Afwisselende job

Hussein stapt elke dag opnieuw de Kringwinkel binnen met een grote glimlach. “Ik heb nood aan een zekere structuur, elke werkdag ziet er ongeveer hetzelfde uit.”

Toch staat Hussein elke dag voor een andere uitdaging. “Bij Makro werk ik met een grote poetsmachine, in de Kringwinkel met een kleine mops. Elk bedrijf werkt met andere producten. Het is een afwisselende job, dat maakt het boeiend.”

Voordat Hussein bij Levanto werkte, had hij weinig ervaring. “Nu ken ik alle verschillende materialen, schoonmaakproducten en poetsmachines. Allemaal dankzij Levanto.”

Echte Belg

Door de oorlog in Irak vluchtte Hussein 8 jaar geleden naar België. Hij kwam helemaal alleen en sprak de taal niet. “Gelukkig leerde ik door een vriend Levanto kennen. Ik kreeg een job en de mogelijkheid om mijn Nederlands op te krikken. Door Levanto voel ik me niet langer een nieuwkomer, maar een echte Belg. Ik ben omringd door toffe collega’s en Levanto staat altijd klaar om te helpen.”

Stien Reyntjens @APjournalistiek

Reactie toevoegen