Patrick Jansen Levanto Arbeidszorg

 

Patrick Jansen is bedrijfsleider van arbeidszorg bij Levanto. Hij gaat met de werknemers aan de slag en houdt zich bezig met innovatieve projecten.

”Momenteel ontwerp ik draagbare zakken voor Facadeclick, verbindingsstukken voor de bouw, in te bewaren”, zegt Patrick. “Ik ontwikkel het prototype, de werknemers bij Levanto werken dat idee uit en vervolgens neemt de bedrijfsleider het over." 

“De werknemers bij Levanto zijn topmensen met toptalenten”, zegt Patrick Jansen. “Ze vinden bij ons hun kracht, energie en erkenning voor wie ze zijn. 

Dit komt doordat we geen druk op de mensen zetten. Ze krijgen de tijd die ze nodig hebben." We moedigen hen met een positief woordje telkens aan om nieuwe dingen te maken. Dat hebben ze nodig.”  

 

De werknemers bij Levanto zijn topmensen met toptalenten.

 

Stempel 

“Tegenwoordig wordt op de werkvloer heel sterk de aandacht gevestigd op het eindproduct in plaats van op het proces.

Er wordt bespaard op coaching van de werknemers en er wordt steeds meer verlangd. Dat kan ertoe leiden dat je het op een gegeven moment niet meer aankan.” 

“Je ziet het zelfs al in de kleuterschool. Een kind in de 3e kleuterklas kan zijn naam al schrijven of tellen. Voldoen ze niet aan bepaalde testen, dan is er iets fout met het kind.

Als je anders denkt dan anderen krijg je een stempel. Die druk kunnen steeds meer mensen niet meer aan.” 

 

Levanto Arbeidszorg

 

Geen slechte mensen 

"Wanneer mensen aan de slag gaan bij Levanto, kijken we eerst naar hun talenten.

Hiervoor hebben we een systeem van 49 talentenkaarten waaruit ze 5 talenten mogen kiezen die bij hen passen. Daaruit volgt een gesprek van gemiddeld 3 uur.

Dat is lang, maar alleen zo kunnen we zien waar iemand zijn kwaliteiten liggen om hen gepast werk geven. Om dat zo goed mogelijk te laten werken is het belangrijk dat mensen zich in een veilige omgeving voelen", vertelt Patrick. 

Patrick gaat steeds op zoek naar de kracht en de talenten van mensen. “Die kracht groter maken is een missie waar ik mij steeds opnieuw voor wil inzetten.

Ik weiger te geloven dat er slechte mensen bestaan. Dat trekt mij ook zo aan in mijn job: het zoeken van talenten en die uitbreiden.

Ik wil mensen zien groeien, want daar haal ik zelf enorm veel kracht uit.” 

 

Gouden regel 

“Elke dag maak ik hier mooie momenten mee.

Ik werk nog maar 2 maanden bij Levanto en toch kwam onlangs een werknemer mijn kantoor binnen om mij te vertellen dat hij blij is dat ik hier werk.

Dat is fijn om te horen. Wanneer je voor mensen zorgt, moet je het doen voor de mensen en niet omdat het goed staat op je kaartje.

Dat is de gouden regel voor iedereen die in de zorgsector werkt.”  

 

Yinthe Dierckx - @APjournalistiek

 

Levanto Arbeidszorg

Reacties

Reactie toevoegen

Vragen? Contacteer

Mail ons met je vraag
​Of bel 0492 14 55 44