De Sint-Bartholomeuskerk in Merksem zag doorheen de geschiedenis al veel af en had een grondige facelift nodig. “Een grote schoonmaak en de restauratie van ons Mariabeeld en grafmonument: een geknipte taak voor Levanto”, zegt Raf Wouters, voorzitter van de kerkfabriek.

Patrimoniumzorg Levanto

 

“De laatste jaren hebben we enorm veel aanpassingen gedaan. We moesten als kerkfabriek ons kunstpatrimonium terug opkuisen. Levanto werkt succesvol samen met een hele hoop kerken, waardoor onze keuze voor de hand lag.”

“ Bij Levanto heb je steeds precisiewerk aan een zeer voordelige prijs.”

Veelzijdig

Het opgeknapte Mariabeeld is daar het perfecte voorbeeld van. “Een werk van lange adem en bovendien een kunstzinnige klus waar enorm veel precisie bij kwam kijken. Het resultaat mag er zijn: dankzij de realistische kleuren en grondige schoonmaak lijkt het beeld weer als nieuw.”

Daarnaast poetste Levanto ook het grafmonument op. “De adellijke Hendrik Jozef Geelhand leefde onder Napoleon in Merksem en mocht -ondanks zijn uitdrukkelijke wens- niet in de kerk worden begraven. Na de uitbreiding van de kerk is zijn monument mee naar buiten verplaatst, maar nu ligt hij zelf wél binnen (lacht). Het is enorm belangrijk om dit stukje Merksemse geschiedenis te bewaren.”

Nicolas D'Exelle @APjournalistiek

 

Meer weten? Contacteer ons voor meer info

Of bel 03 360 38 50