De opleiding Jongeren Actief in de ThuisZorg (JATZ) gaf de carrière van veertien jongeren een boost. Levanto en thuiszorg vleminckveld maakten met hun expertise deze opleiding tot een groot succes.

Twee uitdagingen in een klap oplossen. Dat is wat de opleiding doet. Langs de ene kant heb je een vergrijzing in de zorgsector, langs de andere kant een grote groep laaggeschoolde jongeren zonder tewerkstelling. "Met de opleiding maken we jongeren warm voor een job in de zorgsector en kunnen we ons personeelsbestand verjongen", vertelt Git van den Borne, medewerker sociale economie bij thuiszorg vleminckveld.

Meer dan poetsen

De 20-jarige Lindsey Lauwers was een van de veertien jongeren die de opleiding volgde. "In de opleiding leerden we naast poetstechnieken ook bijvoorbeeld hoe we moesten omgaan met personen met een ziekte zoals alzheimer", zegt Lindsey.

Op vijf weken tijd leerden de cursisten alle kneepjes van het vak. De jongeren kregen drie weken lang les van verschillende docenten en vakexperts. Een coach van Levanto begeleidde hen in hun leerproces en uitwerking van talenten. Daarna volgden ze twee weken stage. "Op die manier kregen de jongeren heel wat ervaring en ontdekten ze of de job ook echt iets voor hen is" vertelt Gitte van den Borne.

Expertise van Levanto

Samen met Levanto dacht thuiszorg vleminckveld na over de inhoud van de opleiding. "Het was vooral belangrijk dat we vertrokken vanuit de talenten van de jongeren. Deze scherpten we later aan met de juiste inhoudelijke vakken", verklaart van den Borne. Naast de technische en beroepsgerichte vorming  kregen de jongeren ook coaching en persoonlijke begleiding.

Voor thuiszorg vleminckveld was Levanto de ideale partner in dit project.  Levanto zorgde voor de instroom van de jongeren, de opleiding op maat en het sollicitatietraject na de stage.

Aan de slag

Na haar stage kon Lindsey meteen aan de slag bij thuiszorg vleminckveld. "Ik werd opgebeld met de vraag of ik niet wou solliciteren", vertelt ze trots. Sinds enkele maanden werkt ze als poetshulp in Antwerpen Noord. "Ik doe mijn werk heel graag, vooral het contact met de mensen maakt een boeiende job."

"Lindsey is een echt zorgtype", vertelt van den Borne. "Ze is enthousiast, attent en ondernemend. Ideaal voor deze sector."

Werf op een interactieve manier!Op zoek naar werknemers?

Of stuur een mailtje naar expeditiewerk@levanto.be.

Ook telefonisch bereikbaar via 0492 230 754.