Sajjad Hassan Al-Mohammed strandde vanuit Irak in België om na een woelige levensloop met oorlogen een nieuw leven te beginnen. Met succes! Sajjad is nu tewerkgesteld bij Levanto als fietshersteller en hij kan zijn geluk niet op. 

Vol ijver herstelt Sajjad Hassan Al-Mohammed een matzwarte fiets in het fietsenatelier van Levanto. De trots spat van hem af toen hij werd aangesproken om een interview te doen. “Wat leuk dat je mij wil interviewen”, zei hij. Zijn opgetogen energie resulteerde in een aangenaam gesprek. 

  

Sajjad Hassan Levanto

 

Levanto helpt mij om mijn dromen te verwezenlijken en ik ontwikkel me hier als mens en als werknemer. 

 

De Golfoorlogen 

De positiviteit van Sajjad was niet altijd vanzelfsprekend. Als jonge knaap maakte hij in zijn thuisland de twee Golfoorlogen mee. “Ik denk liever niet te veel na over die ellendige periode. Gelukkig kan ik in België mijn verleden vergeten en alles positief benaderen.” 

“Ik spreek Nederlands, heb een geweldige vrouw, twee prachtige kindjes en beoefen een relaxte job bij Levanto. Mijn leven ziet er goed uit”, vertelt Sajjad. 

  

Alle wegen leiden naar… Levanto 

Via Sajjads toenmalige jobcoach bij de VDAB raakte hij in 2017 in contact met Levanto. Daar kon hij als fietshersteller aan de slag. Nu repareert hij onder meer de tweewielers van Fietshaven, partner van het dienstenbedrijf. “Ik beklaag mij de ontdekking van deze werkplek nog steeds geen enkel moment.”  

“Je komt hier in contact met mensen van verschillende nationaliteiten en leeftijdsgroepen. De diversiteit op de werkvloer is wat Levanto in mijn ogen een bepaalde charme en identiteit geeft. Ik kom hier altijd met een goed gevoel.” 

  

De fietsherstellende elektricien 

Naast fietsen herstellen, kan Sajjad ook als elektricien werken. Een loopbaan binnen dat beroep spreekt hem daarom aan. “In Irak behaalde ik een diploma elektriciteit, maar dat wordt hier in België niet gelijkgesteld.”  

“Op mijn bucket-list staat daarom een opleiding elektriciteit in drukletters genoteerd om op termijn mijn droomjob te beoefenen. Het openen van een eigen zaak spreekt mij ook aan.” 

“Levanto helpt mij om mijn dromen te verwezenlijken en ik ontwikkel me hier als mens en als werknemer. Ik ben van nature een verlegen type, maar sinds ik begonnen ben in het atelier durf ik zelf initiatief te nemen.” 

Sajjad “De coaching is hier uitstekend. Er is een ontspannen sfeer en iedereen mag op zijn eigen tempo werken. Levanto is daarom voor mij de ideale springplank om mijn doelen te realiseren.” 

Yassine Taouil - @APjournalistiek

 

Meer weten over Levanto Fietsbeheer?

Ontdek meer

 

Reacties

Reactie toevoegen

Interesse?

Contacteer ons voor meer informatie
of bel 03 360 38 50