“De stagiairs van Levanto geven mij veel voldoening”, vertelt Dave Brassinne van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). De stagiairs worden ingezet op de logistieke dienst van het ziekenhuis en krijgen daar de kans zichzelf terug te vinden. 

Al 6 jaar werkt UZA samen met Levanto en dat is steeds heel vlot gegaan. “Elk jaar komen er heel veel mensen van Levanto stage lopen bij ons”, vertelt Dave Brassinne, logistiek verantwoordelijke van UZA. “Momenteel zijn er 5 stagiairs aan het werk en ze doen het allemaal heel goed.” 

“Het is ook dankzij hun goede organisatie dat we meerdere stages kunnen aanbieden.” 

 

Dave Bressine (UZA)

 

Wat ik zo mooi vind aan de samenwerking is de vertrouwensband die we hebben opgebouwd met Levanto. Door de jaren heen zijn we sterk op elkaar ingespeeld en alles loopt vlot. 

 

Eerste stap: vertrouwen 

“Het takenpakket is vrij gevarieerd. We schakelen medewerkers in voor orderpicking of de interne verdeling van goederen. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen met rugproblemen en daar zoeken we dan aangepast werk voor. Niemand is ongeschikt.” 

“Al van de eerste dag moeten de stagiairs samenwerken in teamverband. Op die manier hebben ze onmiddellijk een vertrouwenspersoon op de werkvloer. Dat is heel belangrijk”, legt Dave uit.  

“Aan die vertrouwenspersoon durven ze vragen stellen en zo voelen ze zich meer op hun gemak. We geven hen ook de tijd die ze nodig hebben, want dat is bij iedereen verschillend.” 

 

Positieve kijk op de toekomst 

“Gaandeweg zie je die mensen openbloeien en dat is motiverend voor het hele team. Als je ze dan aan het eind van hun stage hoort zeggen: ‘Wauw, ik wist niet dat ik dit nog kon!’, dan is mijn missie geslaagd.” 

“Ze hebben zichzelf teruggevonden, zaken overwonnen en voelen zich geslaagd. Dat is ook waar ik het meeste voldoening uit haal, omdat ik weet dat ik hen daarbij heb geholpen.” 

Dave en zijn collega’s zijn heel blij dat ze elk jaar met zo veel stagiairs van Levanto samenwerken. “Niet alleen zijn ze een meerwaarde voor het vaste team, ze geven ons ook voldoening. We beschouwen hen als volwaardige medewerkers.” 

“Je merkt wel dat ze dat appreciëren, want ze vertrekken hier meestal met een positieve kijk op de toekomst. Dat is wat we willen bereiken.” 

Caro Schaerlaeken - @APjournalistiek

 

Dave Bressine (UZA)

Reactie toevoegen

Vragen? Contacteer

Mail ons met je vraag
​Of bel 0492 14 55 44