Abdolreza Aghajeri kwam 16 jaar geleden van Iran naar België. Hij had al een diploma in de bouw op zak, en bij Levanto breidde hij zijn vaardigheden nog uit. Sinds 2013 werkt hij met een vast contract bij de renovatieploeg. “Het positieve aan Levanto is dat je altijd bij de begeleiders terecht kan met eender welke vraag.”

Via Werkwinkel kwam Reza terecht bij Levanto. “Werkwinkel werkt een beetje zoals Levanto, ze verzorgen dienstverlening aan mensen die werk zoeken. Ik had nog nooit van Levanto gehoord, maar ik wilde absoluut werken en het was een van de opties die Werkwinkel op tafel legde.” Reza mocht twee weken later op sollicitatie komen. Onderweg naar huis kreeg hij telefoon. Levanto bood hem meteen een vast contract aan.

Wiskunde

Reza wil niet zijn hele leven in de bouw blijven werken. “Ik zoek al enkele jaren een andere job, ik heb het zelfs ooit als kapper geprobeerd. Sinds kort doe ik trouwens mee met een nieuw project buiten Levanto. Ik zal er samen met andere mensen onder andere een korte en intensieve opleiding wiskunde volgen. Ik leer graag bij en die extra kennis zal zeker geen kwaad kunnen in mijn zoektocht naar werk in een andere sector. Ik kijk ernaar uit.”

Jef Van Cleyenbreugel @APjournalistiek