• Schoonmaker Hussein: “Dankzij Levanto voel ik me een echte Belg”

  Een plek vinden als nieuwkomer is een fulltime job. Dat ondervond Hussein (41) ook. “Mensen keken me met droevige ogen aan maar ik wou geen medelijden. Dankzij Levanto heb ik de kans gekregen om uit te blinken.”

 • Ronald: “Het is geen schande om hulp te zoeken”

  Na zijn scheiding leefde Ronald (48) negen jaar zonder identiteit. Twee jaar geleden had hij er genoeg van en ging hij aankloppen bij het OCMW. Zo belandde hij in het fietspunt van Berchem, uitgebaat door Levanto. “Ik ben enorm blij met de kansen die ik hier gekregen heb.”

 • “De Serre is mijn tweede thuis”

  Schoonmaakster Inga (47) geeft 4 redenen waarom ze blij is met Levanto.

  14 jaar geleden vluchtte de Georgische Inga (47) met haar gezin naar België. Werk zoeken met geen kennis van de taal was een moeilijke taak. Inga bleef niet bij de pakken neerzitten. Toen haar kinderen naar school gingen kreeg ze meer vrije tijd. Nu poetst ze al 8 maanden bij het restaurant De Serre in Antwerpen.  “Nadat ik meer dan jaar werkloos was, kreeg ik bij Levanto direct werk”.

 • Van vluchteling tot toezichthouder: “Dankzij Levanto sta ik positief in het leven”

  Mahmoud Rezani (52) vluchtte 18 jaar geleden voor het politieke regime in Iran. In België heeft hij vele watertjes doorzwommen voordat hij bij Levanto terechtkwam. “Dankzij Levanto kan ik overleven.”

 • Levanto laat patrimonium stralen in de Sint-Bartholomeuskerk

  De Sint-Bartholomeuskerk in Merksem zag doorheen de geschiedenis al veel af en had een grondige facelift nodig. “Een grote schoonmaak en de restauratie van ons Mariabeeld en grafmonument: een geknipte taak voor Levanto”, zegt Raf Wouters, voorzitter van de kerkfabriek.

 • De mensen achter arbeidszorg van Levanto

  Binnen arbeidszorg van Levanto voelt iedereen zich meteen thuis. Mensen die niet in het gewone werkleven terechtkunnen, werken hier op hun eigen tempo. Binnen arbeidszorg krijgen ze de kans om hun talenten te ontwikkelen: van koken tot creatieve houtwerkjes maken. Begeleider Michael stoomt zijn team klaar om door te stromen naar het aangepaste werkcircuit. Wat betekent Levanto voor de werknemers van arbeidszorg?

 • “Autisme is niet langer mijn vijand”

  “Bij arbeidszorg van Levanto lieten ze me doen. Daar in mijn hoekje. Alle symptomen mochten er zijn.”  Agnes (48) heeft lang moeten zoeken naar een job die bij haar past.

 • “Het moment waarop je vooruitgang merkt, daar doe ik het voor”

  Als je als nieuwe Belg bij Levanto een bouwbad volgt zitten lessen Nederlands mee in het standaardpakket. Bouwbad? Dat zijn 5 oriënterende weken waarin je allerlei bouwberoepen uitprobeert. Daarmee biedt Levanto naast een technische oriëntatie, ook op taalvaardig vlak een meerwaarde aan de cursisten. Duik mee in de verhalen van Dani, Nidal, Merveille en Junior.

 • Met JATZ helpen Levanto en thuiszorg vleminckveld jongeren aan een toekomst

  De opleiding Jongeren Actief in de ThuisZorg (JATZ) wordt al 3 jaar georganiseerd door Levanto en thuiszorg vleminckveld. Samen helpen ze jongeren zonder diploma aan de slag in de zorgsector. De opleiding trekt daarmee ten strijde tegen 2 actuele problemen: de vergrijzing in de zorgsector en kortgeschoolde jongeren zonder werk.

 • Interesse voor uitbreiding opleiding Jongeren Actief in de ThuisZorg

  Levanto en thuiszorg vleminckveld maakten van de opleiding Jongeren Actief in de ThuisZorg (JATZ) een groot succes. Momenteel kunnen enkel jongeren uit Antwerpen zich inschrijven voor de gratis opleiding, maar de vraag naar uitbreiding is groot. “Er is belangstelling vanuit heel Vlaanderen.”

Pagina's