• “Het moment waarop je vooruitgang merkt, daar doe ik het voor”

  Als je als nieuwe Belg bij Levanto een bouwbad volgt zitten lessen Nederlands mee in het standaardpakket. Bouwbad? Dat zijn 5 oriënterende weken waarin je allerlei bouwberoepen uitprobeert. Daarmee biedt Levanto naast een technische oriëntatie, ook op taalvaardig vlak een meerwaarde aan de cursisten. Duik mee in de verhalen van Dani, Nidal, Merveille en Junior.

 • Met JATZ helpen Levanto en thuiszorg vleminckveld jongeren aan een toekomst

  De opleiding Jongeren Actief in de ThuisZorg (JATZ) wordt al 3 jaar georganiseerd door Levanto en thuiszorg vleminckveld. Samen helpen ze jongeren zonder diploma aan de slag in de zorgsector. De opleiding trekt daarmee ten strijde tegen 2 actuele problemen: de vergrijzing in de zorgsector en kortgeschoolde jongeren zonder werk.

 • Interesse voor uitbreiding opleiding Jongeren Actief in de ThuisZorg

  Levanto en thuiszorg vleminckveld maakten van de opleiding Jongeren Actief in de ThuisZorg (JATZ) een groot succes. Momenteel kunnen enkel jongeren uit Antwerpen zich inschrijven voor de gratis opleiding, maar de vraag naar uitbreiding is groot. “Er is belangstelling vanuit heel Vlaanderen.”

 • “Ik wil absoluut werken”

  Abdolreza Aghajeri kwam 16 jaar geleden van Iran naar België. Hij had al een diploma in de bouw op zak, en bij Levanto breidde hij zijn vaardigheden nog uit. Sinds 2013 werkt hij met een vast contract bij de renovatieploeg. “Het positieve aan Levanto is dat je altijd bij de begeleiders terecht kan met eender welke vraag.”

 • “Het is prachtig om mensen dag na dag te zien groeien”

  "Door mensen voor te bereiden op de arbeidsmarkt hebben we een directe, positieve invloed op hun leven. Dat maakt het voor mij de moeite waard." Raf Croes (45) werkt al 21 jaar bij Levanto en is verantwoordelijk voor de opleidingen. Daarnaast is hij instructeur in de bouwopleiding.

 • Van leerling naar instructeur

  Younez Kahoul startte een opleiding tot schoonmaker bij Levanto. Omdat hij zo’n natuurtalent was, groeide hij uit tot hulpinstructeur.

 • Wat doen de jobcoaches bij Levanto?

  Stefanie Dom werkt al 4 jaar als jobcoach bij Levanto. Ze helpt werkzoekenden terug hun plaatsje te veroveren op de arbeidsmarkt. Hoe doet ze dat?

 • Janvier raadt Levanto aan bij alle jongeren

  Janvier Muhizi kwam in 2008 vanuit Rwanda naar België. Hij had geen diploma secundair onderwijs en sprak geen Nederlands. Ondertussen spreekt Janvier bijna vlekkeloos Nederlands en is hij in opleiding bij Levanto als logistiek medewerker.

 • “Betaal alleen voor energie die je nodig hebt”

  “Goeiedag, de energiesnoeiers voor een gratis energiescan.” Zo bellen de energiesnoeiers van Levanto elke dag bij de mensen aan. In opdracht van stad Antwerpen helpen ze inwoners met allerlei tips and tricks te besparen op hun energiekost.

 • Fietsen naar de toekomst

  Antwerpen heeft er sinds 2015 een nieuw transportmiddel bij: fietstaxi’s. Initiatiefnemer Frank Huys wil zo meebouwen aan een ecologisch verantwoorde stadsontwikkeling. Voor het onderhoud van de fietsen doet Blue Sky beroep op Levanto. Elsan Idrizi (22) krijgt de kans om mee te groeien in het bedrijf.

Pagina's